Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

31 de ani în urmă, în această zi, Parlamentul Republicii Moldova a consfinţit unul dintre simbolurile naţionale – tricolorul, iar începând cu anul 2010 această zi este declarată Ziua Drapelului de Stat.
În conformitate cu prevederile articolului 1 al Legii nr. 217 din 17 septembrie 2010, Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei.
Astăzi vorbim despre Patriotism care presupune respectul valorilor trecutului ce ne-au consolidat adânc rădăcinile în istorie. Totodată, prin consemnarea acestei sărbători aducem un omagiu eroilor tuturor timpurilor şi celor ai epocii pe care o trăim, pentru sacrificiul imens adus pe altarul perpetuării istorice a neamului nostru.
Trăim un sentiment de măreţie de fiecare dată, când se înalţă tricolorul ţării, fie în semn de recunoaştere a meritelor şi rezultatelor obţinute în diferite domenii, fie în semn de respect faţă de predecesorii noştri, fie atunci când Stindardele de luptă ale unităţilor ministerelor de forţă cu aceleaşi simboluri de stat veghează tânăra generaţie în momentul depunerii jurământului de credinţă Patriei şi Poporului, ori sunt sărutate de colegii noştri trecuţi în rezervă.
În acest context Garda de Onoare a MAI, constituită din studenţii instituţiei a asigurat ceremonialul protocolar, arborând Drapelele de Stat în incinta Ministerului de Interne şi pe platoul Academiei „Ştefan cel Mare”.
Totodată, în cadrul Bibliotecii Generale „Tudor Roșca” a Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI a fost inaugurată o expoziție tematică, dedicată sărbătorii naţionale.