Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

Unul dintre sentimentele esenţiale de care trebuie să se ghideze societatea noastră de astăzi este Patriotismul care presupune respectul valorilor trecutului care ne-au ramificat adânc rădăcinile în istorie. Sentimentul patriotic nu este un dat congenital, el se formează şi se consolidează în timp căpătând forme şi înfăţişări diferite în fiecare epocă.
Astăzi, 27 aprilie, la Academia „Ştefan cel Mare” s-a sărbătorit unul dintre cele mai importante repere naţionale. Faldurile tricolore ale Drapelului de Stat ne amintesc de ziua similară a anului 1990, când Parlamentul Republicii Moldova a consfinţit Tricolorul, iar începând cu anul 2010 această zi este declarată Ziua Drapelului de Stat. În conformitate cu prevederile articolului 1 al Legii nr. 217 din 17 septembrie 2010, Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei.
În cadrul Academiei a fost arborat cu demnitate şi onoare Drapelul de Stat al Republicii Moldova în prezenţa conducerii instituţiei şi a reprezentanţilor din cadrul CIPAL. La evenimentul solemn au participat şi studenţii anului I de studii care se află în izolare în regim de cazarmă.
Solemnitatea de astăzi exprimă un omagiu eroilor epocii pe care o trăim, un semn de preţuire a sacrificiului imens pentru cauza aleasă.