Vizită de studiu în perspectiva dezvoltării instituționale

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României, Adrian Dupu, a vizitat marți, 13 decembrie 2022, Academia „Ştefan cel Mare” a MAI, la invitația conducerii instituției.

Cu această ocazie, Adrian Dupu a avut întâlnire cu Dinu Ostavciuc, dr., conf. univ., rector al Academiei ,,Ştefan cel Mare”, Iurie Odagiu, dr., conf. univ., prim-prorector pentru studii şi management al calităţii, şi Dana Andronic, șef al secției proiecte și dezvoltare instituțională.

În cadrul ședinței domnul Secretar de stat s-a familiarizat cu istoricul, structura de organizare, sistemul educaţional, dotarea logistică a instituției, precum şi cu agenda de lucru a conducerii Academiei, în vederea atragerii proiectelor de asistență externă.

În urma discuţiei Adrian Dupu şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi suport în inițierea parteneriatelor pentru derularea de proiecte dedicate susținerii şi dezvoltării instituționale.

Această vizită va da start implementării mai multor proiecte pentru dezvoltarea domeniilor prioritare, cum ar fi: educaționale, de formare, de cercetare și de infrastructură.