Trofeul concursului de proiecte „Tineri cercetători” pentru anii 2023-2024

Urmare a solicitării lansate de către Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, referitor la demararea concursului de proiecte „Tineri cercetători” pentru anii 2023-2024, la data de 09 septembrie 2022, Academia ,,Ștefan cel Mare” a delegat două echipe de tineri cercetători, conduse de angajații instituției Grigore Ardelean și Sofia Pilat.

Echipele participante, asistate de angajații Secției proiecte și dezvoltare instituțională, s-au promovat cu succes în prima etapă a expertizării propunerilor de proiect din cadrul concursului.

Astfel, la data de 30 decembrie 2022, ANCD a publicat lista finală a proiectelor selectate din cadrul concursului ,,Tineri cercetători” pentru anii 2023-2024, în care s-au regăsit și delegații Academiei.

Cu acest prilej, manifestăm gratitudine angajaților implicați: Pilat Sofia, Pilat Artiom, Derenev Serghei și Prețivatîi Ghenadii pentru rezultate excelente și câștigarea concursului cu tema: „Aplicarea cunoștințelor speciale la înfăptuirea justiției”, cu un buget de 285000 lei pentru o perioadă de 12 luni.

Astfel, la data de 10 ianuarie 2023, finaliştii concursului au lansat proiectul vizat, având ca scop consolidarea prevederilor legale care reglementează activitatea instituţiilor dreptului care aplică cunoştinţele speciale, în vederea înlăturării caracterului interpretativ al normelor de procedură care legiferează activitatea procesuală precum şi prevenirea aplicării neuniforme a legislaţiei naţionale de către organele de urmărire penală şi instanţele judecătoreşti.