Training de autoapărare

La data de 4 martie 2024, la iniţiativa rețelei de comunicare apolitică și voluntară – Tinerii Ambasadori Europeni din Moldova, Academia ,,Ştefan cel Mare” a organizat un training de autoapărare cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

Beneficiarii instruirii au fost fetele care au dorit să-şi dezvolte abilităţile de autoapărare în anumite situaţii excepţionale.

Agenda sesiunii a inclus familiarizarea oaspeţilor cu: fazele unui atac fizic, aspectele de comunicare verbală şi non-verbală necesară în procesul de autoapărare, principii şi reguli de bază în securitatea personală, precum şi cele mai eficiente tehnici de autoapărare adaptate femeilor. Totodată, au fost relatate și simulate diferite situaţii de criză, precum şi demonstrate metode de reacţionare în asemenea cazuri.

Cursul a fost desfăşurat de către membrii Catedrei educaţie fizică şi autoapărare, cu implicarea studentelor Academiei, care au demonstrat invitatelor, în mod practic, procedeele speciale de imobilizare şi neutralizare a unor eventuali agresori.

Instruirea s-a axat pe tehnici de autoapărare și procedee destinate respingerii unui atac iminent sau a celui produs prin surprindere, fiind evitate tehnicile care ar putea genera atacul.

Inițiativa Tinerii Ambasadori Europeni, face parte din cadrul programului EU NEIGHBOURS east, finanțat de Uniunea Europeană. Acesta are drept scop încurajarea implicării active a tinerilor în cadrul comunității, urmărind promovarea cooperării și a parteneriatelor durabile între tinerii și organizațiile de tineret din Uniunea Europeană (UE) și țările membre ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.