Studenții Academiei în vizită la sediul Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești

În scopul obținerii unei percepții clare asupra sistemului judiciar și a modului în care funcționează acesta, astăzi 17 mai 2023, un grup de studenți de la Academia „Ștefan cel Mare” a avut ocazia de a vizita sediul Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ).

În debutul evenimentului, directorul AAIJ, Sorin Popescu a menționat: „Suntem încântați să vă oferim oportunitatea de a explora lumea sistemului judiciar și de a înțelege mai bine activitățile desfășurate în cadrul agenției noastre. Ne propunem să vă inspirăm și să vă încurajăm să explorați oportunitățile și provocările oferite de sectorul juridic. Vă încurajez să profitați din plin de această experiență educativă, să puneți întrebări și să vă extindeți orizonturile în ceea ce privește competențele juridice.”

În timpul vizitei, studenții au fost familiarizați cu activitățile desfășurate de către AAIJ având ocazia să adreseze întrebări și să afle informații directe despre rolul Agenției în asigurarea funcționării eficiente și echitabile a sistemului judiciar.

Vizita de studiu a fost facilitată de către asistentul universitar al Catedrei drept privat, Mihaela Pascal, în cadrul cursului „Modul de orientare spre specializare” și a fost concepută pentru a oferi studenților posibilitatea de a înțelege mai bine sistemul judiciar, de a-i inspira și de a-i motiva să exploreze oportunitățile care  din cariera domeniul justiției.