Studenți voluntari în Campania „Încălzește o inimă”

Joi, la data de 13 februarie 2020, studenții Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI au primit diplome din partea Fundației de Binefacere Caritas Moldova în semn de recunoștință și mulțumire pentru participare activă în perioada 22-23 decembrie 2019 în Campania „Încălzește o inimă”.
Campania organizată de Fundația de Binefacere Caritas Moldova a avut finalitatea de a susține persoanele aflate în dificultate, în special copiii și bătrânii. Studenții Academiei împreună cu voluntarii au învățat să motiveze oamenii să doneze și au „acționat” în unul dintre cele 12 magazine implicate în campanie. Apelul la solidaritate a fost făcut pentru ca persoanele care duc un trai la limita existenței să poată avea parte de sărbători mai luminoase.
Mihaela Pascal, asistent universitar la Catedra „Drept privat”, coordonator campanie „Încălzește o inimă” a menționat faptul că: „Este o mare bucurie să vedem că numărul celor implicați în campanie, al tinerilor care aleg să facă voluntariat crește de la an la an. Prin lecția de solidaritate la care au participat studenții, ne-am propus să-i aducem pe ei mai aproape de realitatea și problemele cu care se confruntă bătrânii singuratici și persoanele care duc un trai la limita existenței. Considerăm că mesajul pe care l-am transmis va fi un element educativ important pentru creșterea lor în spiritul responsabilității sociale”.
Datorită voluntarilor implicați în campanie au fost colectate produse alimentare și pregătite 724 de pachete cu alimente care urmează să fie distribuite persoanelor și famililor social-vulnerabile.