Sincere condoleanţe familiei Cojocari

Întregul efectiv al Academiei „Ștefan cel Mare” este îndoliat și zguduit de trecerea în neființă a colegului Valentin Cojocari, asistent universitar al Catedrei instruire militară și intervenții profesionale, inspector superior.

Două săptămâni de zile Valentin s-a zbătut între viață și moarte, în urma tragicului accident rutier. S-a stins din viață la vârsta de doar 25 de ani, lăsând îndurerată familia și feciorul Matteo care la 26 februarie curent, va împlini un an de la naștere.

Astăzi, colegii de serviciu, alături de rudele și apropiații l-au petrecut pe tânărul ofițer în ultimul drum, respectând ceremonialul funerar și onorul militar stabilit.

Valentin și-a propus o carieră strălucită în cadrul MAI odată cu înmatricularea în anul 2015 la Academie. Îndată după absolvirea instituției a fost numit în funcția de ofițer al Secției mobilitate academică a Centrului studii și asigurare a calității, apoi avansând în funcția pe care a deținut-o până în prezent.

În toată această perioadă a fost parte a Gărzii de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, fiind selectat de tânăr student pentru calitățile sale deosebite, sârguință, disciplină şi devotament.

În semn de înaltă apreciere a contribuției aduse în consolidarea imaginii Academiei și a Ministerului de Interne în societate, prin ordinul rectorului instituției nr.11 ef. din 7 februarie 2022, inspectorului superior Cojocari Valentin i-a fost conferită Crucea „Pentru Merit” a Academiei „Ștefan cel Mare” clasa I (post-mortem).