„Sânge sigur pentru toţi!”

În scopul realizării Planului de acţiuni în cadrul Programului naţional de securitate transfuzională şi autoasigurării ţării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021 şi realizării campaniei de donare voluntară a sângelui în rândurile tineretului studios din instituţiile de învățămînt, la data de 28.11.2019 Secţia medicală a Academiei „Ştefan cel Mare”, în comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui a fost organizat donarea voluntară de sânge de către studenţii si colaboratorii instituţiei. Genericul campaniei în acest an a fost stabilit „Sânge sigur pentru toţi!”.
În cadrul instituţiei sunt promovate valorile civice referitoare la donarea de sânge voluntară şi neremunerată, ca un component al securităţii transfuzionale.
Totodată în cadrul activitaţilor de informare de către angajaţii Secţiei medicale , au fost abordate probleme ce ţin de donarea de sânge, accentul fiind pus pe faptul că donarea de sânge este un profund act umanitar faţă de semeni şi totodată este un gest nobil de ajutor al omului aflat în suferinţă.