Participarea la ceremonia de absolvire a studenţilor în cadrul Colegiului de Poliţie din Statul Qatar

În perioada 22-24 ianuarie 2020, la invitaţia Prim-Ministrului şi Ministrului de Interne al Statului Qatar şi cu suportul Ambasadei Qatar la Chişinău, delegaţia MAI a efectuat o vizită în cadrul Colegiului de Poliţie. La data de 23 ianuarie delegaţia a participat la ceremonia de absolvire a celei de-a II-a promoţie (2015-2019) a Colegiului de Poliţie din regiunea Al-Rayan, Qatar.
La evenimentul vizat au participat peste 120 de reprezentanţi ai instituţiilor de învăţămînt superior şi mediu poliţienesc din diferite ţări: Arabia Saudită, Belarus, Canada, China, Germania, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Iordania, Italia, India, Kuweit, Kenya, Kîrgîzstan, Marea Britanie, Moldova, Palestina, Portugalia, Spania, Sudan, Turcia, Republica Yemen etc.
Cu acest prilej, ceremonia a fost onorată de prezenţa Emirului Statului Qatar Alteţa Sa Tamim bin Hamad Al-Thani şi Prim-Ministrului, Ministrul de Interne al Statului Qatar, Excelenţa Sa Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al-Thani.
Evenimentul menţionat a oferit oaspeţilor o varietate de acţiuni şi măsuri planificate. În afara participării, la ceremonia absolvenţilor au avut posibilitatea şă admire procedeele, platou-show-ul, parada militară a studenţilor, din care făceau parte şi cei 110 de absolvenţi. Totodată 7 absolvenţi eminenţi au primit diplome de excelenţă în faţa membrilor Guvernului, corpului profesoral-didactic şi rudelor.
În contextul participării, în prezenţa Ministrului Afacerilor Interne al Republicii Moldova dl. Pavel Voicu a avut loc semnarea Memorandumului de înţelegere între Academia „Ştefan cel Mare” a MAI şi Colegiu de Poliţie al Qatarului.
Cooperarea academică se va axa pe schimbul bunelor practici şi experienţe în domeniul juridico-poliţienesc. Actul a fost semnat de Rectorul dl. Dinu Ostavciuc, comisar principal şi Directorul general dl. Mohammed Abdullah Al-Mahanna Al-Marri, general de brigadă.
Astfel, stabilirea, dezvoltarea şi menţinerea relaţiilor de colaborare va facilita activitatea ştiinţifico-didactică între instituţiile specializate de învăţămînt superior.