Octavian Moşin – la aniversarea vîrstei de 40 de ani de la naştere şi 15 ani de muncă prodigioasă în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”

Astăzi, în cadrul Bibliotecii Generale „Tudor Roşca” a Academiei „Ştefan cel Mare” a fost inaugurată o expoziţie a lucrărilor capelanului instituţiei, protoiereului Octavian Moşin, doctor în teologie. Evenimentul este prilejuit aniversării a 40 de ani de la naştere şi a celor 15 ani de muncă prodigioasă în cadrul Academiei.
Alături de materiale de arhivă, informaţii şi imagini foto, care reflectă biografia şi activitatea domniei sale, au fost expuse studii monografice, note de curs, articole ştiinţifice, precum şi alte publicaţii cu tematică filozofică, teologică şi relaţionare interumană. La deschiderea expoziţiei au participat preotul-paroh Octavian Moşin, conducerea Academiei, cadrul profesoral-didactic şi studenţii instituţiei.
Rectorul Academiei „Ştefan cel Mare”, dl Simion Carp, a abordat succint subiectele lucrărilor expuse şi a trecut în revistă activitatea omagiatului pe tărâmul profesional, menţionând implicarea plenară a domniei sale la zidirea capelei cu hramul „Sfîntul Gheorghe” pe teritoriul instituţiei şi multiplele realizări din diferite domenii.
În semn de recunoştinţă pentru promovarea înaltelor valori spirituale în rândul tinerei generaţii conducerea Academiei „Ştefan cel Mare” i-a decernat omagiatului o diplomă de onoare. Totodată, prin ordinul MAI nr.150 din 02.06.2017, pentru consolidarea activităţilor comune în scopul creării sentimentului de siguranţă în societate, contribuţia personală în educarea spirituală a angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne capelanul instituţiei a fost menţionat cu distincţia MAI Crucea „Pentru merit” clasa II.
Expoziţia a fost inaugurată astăzi, la 2 iunie 2017 şi va continua până la 9 iunie curent.