Masă rotundă studențească „Proprietatea Intelectuală – evoluții, provocări și perspective”

Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, marcată la nivel mondial în fiecare an la data de 26 aprilie, Academia „Ştefan cel Mare” a desfăşurat o Masă rotundă studențească cu genericul: „Proprietatea Intelectuală – evoluții, provocări și perspective”. Evenimentul a fost organizat de Catedra drept privat și a reunit circa 30 de studenți interesaţi de tematica abordată.

Sesiunea ştiinţifică s-a axat pe dezbaterea mecanismelor proprietății intelectuale, prin prisma instituțiilor dreptului civil, iar participanții au avut ocazia să realizeze schimbul de opinii, abordând teoria, practica recunoscută şi aspectele legate de problematica protejării drepturilor proprietății intelectuale. De asemenea, subiectele puse în discuție au reliefat relația dintre interesul public și interesul privat în recunoașterea și protejarea proprietății intelectuale, raportate la specificul utilizării neprivative a creațiilor intelectuale.

Marcarea Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale constituie un prilej pentru promovarea proprietăţii intelectuale în vederea dezvoltării unui sistem internaţional eficient şi echilibrat în domeniu menit să favorizeze inovaţia, creativitatea şi respectarea drepturilor tuturor actorilor.

  1. https://www.moldpres.md/news/2023/04/30/23003426

2. https://syfeed.com/ro-md/news-details/studentii-academiei-stefan-cel-mare-au-discutat-despre-evolutiile-provocarile-si-perspectivele-proprietatii-intelectuale_76161403.html