Întâlnirea absolvenților Promoției nr. 9

La 15 decembrie 2023, absolvenții Promoției nr. 9 a Academiei „Ștefan cel Mare” au trăit bucuria revederii. Întrunirea a fost organizată cu prilejul aniversării a 20 de ani de la absolvirea instituției a seriei 1999-2003.

50 de absolvenți din cei 143, au exclamat „Prezent!” la apelul efectuat pe platoul instituției și, alături de studenții instituției, au salutat Drapelul de Luptă al Academiei „Ștefan cel Mare”.

Evenimentul solemn a început cu mesajul unuia dintre membri ai promoției aniversare – al rectorului Academiei, comisarul-șef Dinu Ostavciuc, care a anunțat și un minut de reculegere pentru colegii decedați.

Pe parcursul scenariului tradițional a intervenit o surpriză pregătită de absolvenți – un Moș Crăciun, care a adus în dar Academiei un set de echipament destinat organizării conferințelor și comunicării în formatul on-line, precum și un automobil pentru instruire în domeniul conducerii defensive.

Absolvenții și-au readus aminte de pasul de defilare cadențat în cadrul formațiunii, alături de studenții celor patru ani de studii, sub acordurile Orchestrei „Model” a Inspectoratului General de Carabinieri.

Partea a două a evenimentului s-a desfășurat în sala de conferințe, fiind stabilită legătura on-line cu alți colegi aflați, la moment, în diferite colțuri ale lumii: SUA, Germania, Italia, Portugalia, Indonezia (Bali), Canada ș.a.

Absolvenții au depănat amintiri, alături de profesori, într-o atmosferă plăcută, aducându-și aminte de anii de studenție, dar, primind și tradiționala diplomă aniversară din partea instituției.