Cei mai buni sportivi ai instituţiei prezenţi la „GALA SPORTULUI – 2023”

La data de 15 decembrie 2023, cei mai buni sportivi ai Academiei „Ştefan cel Mare” au participat la cel mai important eveniment al anului dedicat sportului de performanţă „GALA Sportului – 2023”, la invitaţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Evenimentul a fost onorat de Președinta Republicii Moldova Maia Sandu care,  în alocuţiunea sa, a adresat mesajul de felicitare: ,,Dragi sportivi, în acest an, voi ați obținut realizări remarcabile. Vă felicit în numele tuturor cetățenilor, aveți respectul și recunoștința noastră, aveți aprecierea întregii țări. Voi, campionii noștri, sunteți ambasadori ai Republicii Moldova. Voi simțiți mai puternic decât oricine valoarea Imnului Național, când urcați pe treptele podiumului celor mai prestigioase competiții”.

Reprezentanţii Academiei au fost premiaţi cu diplomă de excelenţă, în semn de recunoştinţă pentru rezultate remarcabile obţinute pe parcursul anului 2023, precum şi pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena sportivă internaţională.

La acest eveniment sportiv au fost distinşi toţi sportivii şi antrenorii, care au obţinut locuri de frunte în anul 2023. În total au fost obţinute 545 de medalii – un rezultat record pentru Republica Moldova.