Instruire în domeniul sănătăţii mintale

Recent, a fost marcată „Ziua mondială a sănătăţii mintale”, zi care ne oferă prilejul şi avantajul de a creşte gradul de conştientizare cu privire la sănătatea mintală şi sprijinirea celor care se confruntă cu această problemă.

În acest context, astăzi 13 octombrie 2022, în cadrul Academiei s-a desfăşurat o instruire în domeniul sănătăţii mintale, organizată de către Proiectul moldo-elveţian Mensana.

Atelierul a avut drept scop familiarizarea studenţilor cu domeniul vizat fiind abordate aspectele generale ce ţin de sănătatea mintală, metodele de identificare a problemelor de sănătate mintală, modalităţile de a menţine stările pozitive de sănătate mintală, simptomele şi formele de depăşire a stărilor depresive, precum şi barierile care împiedică persoanele să ceară ajutor, etc.

Bunăstarea mintală oferă  persoanei capacitatea de a se bucura de viaţă, de a identifica un echilibru între activităţile zilnice şi eforturile de adaptare psihologică, ceea ce duce la îmbunătăţirea calitatii vieţii.

Studenţii instruiţi au manifestat interes sporit faţă de subiectele abordate, participând activ la dezbaterile iniţiate în cadrul unui format interactiv al întrunirii.

https://tvrmoldova.md/article/71e3b24c37d76820/in-peste-80-din-cazurile-de-suicid-inregistrate-anul-trecut-in-r-moldova-victime-au-fost-barbati-putini-sunt-insa-cei-care-cer-ajutorul-unui-specialist.html

https://radiochisinau.md/in-premiera-un-eveniment-dedicat-sanatatii-mintale-a-barbatilor-a-avut-loc-la-academia-de-politie-stefan-cel-mare—168872.html?clid=IwAR1BVQ0nDFMpCriV0Ac42B02IIE3t3UohaQeM9V8ceROEbIIHpze1rMnvc8