Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE) 2023 vă informează: Deplasări de tehnică militară pe drumurile naționale, în legătură cu desfășurarea exercițiului cu rezerviștii Forțelor Armate

În contextul desfășurării exercițiilor anuale ordinare cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate,  tehnica militară urmează să se deplaseze spre centrele de instruire ale Armatei Naționale și, ulterior, la locurile de dislocare permanentă.


Rugăm cetățenii să nu se îngrijoreze atunci când vor observa vehiculele militare în această perioadă și să se abțină de la plasarea imaginilor în spațiul online, pentru a nu genera speculații. Împreună prevenim dezinformarea!


Amintim că exercițiile se vor desfășura în perioada 15-19 mai și 22-26 mai, în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent, aprobat la finele anului 2022 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.


Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul  Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.  


GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale. 

Pentru mai multe detalii:
Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE)
Tel: +373 22 255 255 /+373 67 255 255
Fax: +373 22 213 016
Email: stirisecuritatesummit2023@mai.gov.md