Festivitate dedicată Zilei Poliției Naționale și sărbătorilor de iarnă

Recent marea familie a Ministerului Afacerilor Interne a consemnat ziua profesională – Ziua Poliţiei Republicii Moldova, care, probabil, ne consolidează, mai cu seamă, în jurul scopului meseriei alese de a fi în slujba societății și, totodată, ne unește prin Jurământul depus, în mod solemn, în faţa Drapelului şi simbolurilor de stat.

Cu această ocazie, dar și având în vedere ajunul Noului An şi al Sfintelor Sărbători de iarnă, la data de 20 decembrie 2023, colectivul Academiei „Ștefan cel Mare” a consemnat evenimentele prenotate.

Anul curent, Academia „Ștefan cel Mare”, de rând cu Poliția Republicii Moldova își marchează aniversarea a 33 de ani de la constituire, fiind fondată în același an, la 1 septembrie, și denumită Academia Naţională de Poliţie.

„Noi suntem parte a sistemului care, anual, instruiește, inițiază, recalifică, perfecționează și formează mii de funcționari publici cu statut special, pentru toate structurile Ministerului de Interne, dar și alte categorii de formabili pentru un șir de entități de aplicare a legii” a menționat prorectorul pentru formare și personal Iulian Caț în cuvântul de deschidere, dar și a anunțat un moment de reculegere în memoria angajaților sistemului afacerilor interne, care și-au sacrificat viața îndeplinind nobilul demers profesional.

Rectorul Academiei, Dinu Ostavciuc a mulţumit colectivului pentru munca dedicată, făcând o retrospectivă a realizărilor obținute pe parcursul anului 2023 – fapt care s-a materializat printr-un șir de recompense oferite angajaților instituției.

Partea festivă a evenimentului cu genericul „Dialog între generaţii” a fost împodobită cu prestațiile artiștilor emeriţi, Orchestrei „Model” (conducător artistic Oleg Cazacu) și ai Corului de cameră „Credo” al Direcției ceremonial-militare a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI (conducător artistic Elena Gulpac), acompaniaţi de orchestra „Hora Neamului” (conducător artistic Ruslan Chișlea), precum şi cu evoluțiile dansatorilor, ale cetelor de colindători şi urători.

În pragul Noului An – 2024 şi al Sfintelor Sărbători de iarnă, colectivul Academiei „Ștefan cel Mare” urează tuturor conaționalilor să trăiască sănătoși şi în pace și le dorește armonie, prosperitate şi realizare a tuturor aspiraţiilor!