Curs de instruire „Asigurarea drepturilor persoanelor refugiate cu dizabilități în gestionarea răspunsului de criză umanitară”.

În perioada 7-8 noiembrie 2023, doi membri ai catedrei Drept public, securitate a frontierei, migrație și azil a Academiei ,,Ștefan cel Mare”, alături de un grup de funcționari publici cu statut special din cadrul subdiviziunilor MAI, au participat la cursul de formare cu genericul „Asigurarea drepturilor persoanelor refugiate cu dizabilități în gestionarea răspunsului de criză umanitară”.

Instruirea s-a axat atât pe informații teoretice cât și pe exemple din practică privind gestionarea situațiilor de criză, precum şi pe măsurile de rigoare în vederea asigurării unui suport calitativ  persoanelor refugiate cu dizabilități.

Cursul face parte din programul „Mainstreaming a disability inclusive humanitarian response to the Ukrainian refugee crisis”, finanțat de Parteneriatul Națiunilor Unite pentru drepturile persoanelor cu dizabilități (UNPRPD), implementat de UNFPA Moldova și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova.