Continuarea programul de instruire la distanţă

În cadrul Direcţiei Dezvoltare Profesională a Academiei „Ştefan cel Mare” au fost lansate sesiunile de instruire la distanţă pentru modulele de pregătire a două cursuri de formare a funcţionarilor publici cu statut special din cadrul subdiviziunilor Ministerului de Interne. Instruirea este axată pe două dimensiuni care includ pregătirea iniţială a ofiţerilor debutanţi, delegaţi în perioada 02-30.06.2020 şi grupa de recalificare în domeniul „Urmărire Penală”, delegaţi în perioada 08.06.2020-12.06.2020 în număr de 38 salariaţi.
Programul de instruire la distanţă este realizat prin intermediul platformei educaţionale elearning.academy.police.md și are scopul de a fortifica competenţele generale şi specifice ce vor permite consolidarea capacităţilor profesionale ale angajaţilor. Sesiunile de instruire includ atât prezentări, cât şi teste de evaluare a cunoştinţelor. Acestea sunt asigurate de formatorii Departamentului formare continuă şi managerială şi personalul didactic al Academiei „Ştefan cel Mare”.
Menţionăm faptul că procesul de instruire la distanţă urmează a fi practicat şi în continuare, astfel că începând cu data de 15.06.2020 va demara procesul de instruire continuă, recalificarea în domeniul „Investigaţii infracţiuni”.