Consemnarea aniversării a 36 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl

Astăzi, 26 aprilie 2022, reamintim o filă tristă din istoria omenirii – explozia de la C.A.E. „Cernobîl”, cel mai  grav accident din domeniul energiei nucleare.

În această zi comemorăm toate victimele tragicului eveniment, păstrând vie în conştiinţa noastră durerea profundă care a marcat multe generaţii de oameni.

Totodată,  aducem profundă recunoştinţă veteranilor Academiei „Ştefan cel Mare”, Anisei Victor, Guitu Dumitru, Mateicic Victor, Cibotar Victor, Digol Nicolae şi Golan Constantin care poartă în memorie şi astăzi suferinţele trăite în timpul lichidării consecinţelor avariei din Cernobîl. În semn de graditudine, din partea conducerii Consiliului de veterani  ai instituţiei participanţilor le-au fost înmânate medalii şi adresate mulţumiri pentru sacrificiul, bărbăția și jertfirea de sine de care au dat dovadă în acele momente cruciale pentru întreaga omenire.

Suntem recunoscători tuturor participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei din Cernobîl pentru jertfa incomensurabilă care a salvat mii de alte vieţi.