CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 2021

O ceremonie de absolvire este un eveniment în care o personalitate ține un discurs și le spune tuturor absolvenților îmbrăcați la fel că sunt individuali, unici! Meritați şi veți avea o viață frumoasă şi împlinită… trebuie să alegeți cu grijă idealurile și să țintiți cât mai sus. Munciți cu plăcere pentru a avea mereu succes. Fiți sinceri cu oamenii şi ajutați-i când puteți, dar nu lăsați soarta în mâinile lor. Doar voi vă puteți face viața mai ușoară şi frumoasă. Luptați cu toate forțele pentru a vă atinge scopurile.

Ani în șir, păşind peste decenii, colectivul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI vine cu astfel de mesaj plin de curaj şi optimism pentru absolvenții săi și trăieşte sentimentul satisfacţiei și a unei profunde împliniri în ziua când studenţii de ieri, astăzi – OFIŢERI DE POLIŢIE, sunt personalități cu acte în regulă și li se eliberează diplomele de absolvire a ciclului I – STUDII DE LICENȚĂ – a Facultăţii drept, ordine publică și securitate civilă a instituției.

Astăzi, 23 iulie 2021, în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc ceremonia de absolvire a celei de-a XXVII-a promoţii, cu participarea secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, domnul Sergiu GOLOVACI.

În cadrul evenimentului festiv, secretarul de stat, domnul Sergiu GOLOVACI a venit cu un mesaj de felicitare în adresa viitorilor apărători ai ordinii de drept: „Pe tărâmul profesional ales urmează să demonstraţi devotament faţă de jurământul depus la încadrarea în serviciul poliţienesc, cunoştinţe şi abilităţi necesare pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice şi combatere a criminalităţii, disponibilitate pentru un parteneriat reciproc şi avantajos cu societatea civilă, fermitate în luarea deciziilor legale şi, în final, demnitate cu care veți purta epoleţii de ofiţer. Să vă aibă Dumnezeu în pază și într-un ceas bun să vă fie!”

La rândul său, rectorul Academiei, domnul Dinu Ostavciuc, a felicitat absolvenţii şi a ţinut să le amintească că au trecut ani plini de trăiri, realizări şi succese, ani care vă vor rămâne în memorie, care și-au lăsat amprenta în sufletele voastre şi vă vor călăuzi pe parcursul întregii vieţi. În acest moment, în inimile voastre trăiți o simbioză a bucuriei absolvirii facultății și tristeții despărţirii de ALMA MATER, de mediul academic.

            Sunt convins că veți manifesta curaj, inteligenţă şi tact, vă veţi încadra activ în realizarea cu succes a sarcinilor ce ne revin tuturor:  prevenirea şi combaterea criminalităţii, asigurarea ordinii şi liniştii publice; apărarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale ale cetăţenilor.”

Festivitatea a continuat cu înmânarea diplomelor pentru 137 de absolvenţi, care au cules roadele celor patru ani de muncă, rezumate în cunoştinţele, competențele formate, dar și pentru 18 eminenţi, cărora, în premieră, li s-au acordat Insignele „Student Eminent”.

Noua generaţie de absolvenţi au trăit astăzi emoţii speciale în legătură cu intrarea în familia mare a MAI, astfel completând, împrospătând rândurile cu tineri specialişti pregătiţi să înceapă o carieră prosperă.

         La finele evenimentului, una din absolventele promoţiei XXVII-a a trăit clipe cu totul speciale şi extrem de emoţionante, clipe în care a fost cerută în căsătorie, iar curajul alesului inimii sale a fost răsplătit cu un „DA” ferm. Urăm viitorului cuplu ca drumul vieţii să le fie presărat cu bucurie şi fericire, sănătate şi pace, iar Bunul Dumnezeu să le binecuvânteze dragostea ce o poartă unul altuia.