Ziua Memoriei

În Republica Moldova, ziua de 2 martie este consemnată drept Ziua memoriei – zi de comemorare a celor căzuți în războiul din 1992 pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a statului.
Cu această ocazie Academia „Ștefan cel Mare” a MAI a organizat o întâlnire cu veteranii-participanți la evenimentele de pe Nistru. Memoria celor căzuţi în lupte a fost cinstită printr-un serviciu divin, oficiată de capelanul Academiei, protoiereul Octavian Moșin. În partea oficială a întrunirii veteranilor li s-au înmânat distincţii corporative, câte o carte aniversară a Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI şi diplome în semn de recunoștință pentru bărbăţia şi spiritul de sacrificiu manifestate pe câmpul de luptă.
Astăzi, la blocurile de studii ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI au fost coborâte în bernă Drapelele de Stat ale Republicii Moldova. Primele ore desfăşurate în cadrul Facultăţii “Drept, ordine publică și securitate” s-au început cu un minut de reculegere în memoria tuturor Eroilor care au căzut pentru apărarea acestui pământ. Concomitent pe parcursul a două săptămâni se vor desfășura ore de educație patriotică.
În acelaşi context, Biblioteca „Tudor Roşca” a prezentat o expoziție tematică care a inclus ediții de carte, fotografii ale eroilor, faptele acestora și biografiile lor.