Vizita studenților Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI la Curtea de conturi a Republicii Moldova

În contextul activităților dedicate aniversării a 25-a de la înființarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, marți, 3 decembrie 2019, Curtea de Conturi a Republicii Moldova a găzduit un grup de studenți ai Facultății Drept, Ordine Publică şi Securitate Civilă a Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI.
Circa 30 de studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, instituție de învățământ cu renume în țară și o istorie de circa 29 de ani, au vizitat Curtea de Conturi. Studenții de la specialitățile drept economic, fraude economice, poliția de frontieră, experți criminaliști au fost călăuziți de către Mihaela Pascal, asistent universitar la Catedra „Drept privat”.
Vizita tinerilor a demarat cu o excursie informativă prin sediul instituţiei supreme de audit din ţară. Violeta Balan, Șef Secție relații externe și comunicare, le-a relatat tinerilor detalii despre istoria, organizarea şi funcţiile de bază ale Curţii de Conturi, oferindu-le posibilitatea să viziteze Direcţiile, Serviciile şi Secțiile Curții de Conturi a Republicii Moldova, micul muzeu, biblioteca și sala de instruire.
În sala de şedinţe a Curții de Conturi a Republicii Moldova, studenții au avut ocazia să „intre în pielea” membrilor Plenului, ocupându-le fotoliile timp de câteva ore.
În prezentarea sa, Violeta Andrieș, membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova, a vorbit cu lux de amănunte despre statutul, atribuţiile, obiectivele şi structura instituţională a Curţii de Conturi. Tinerii vizitatori au avut ocazia să vină cu întrebări, cele mai discutate teme fiind atribuţiile instituţiei, aplicarea acestora în practică, activitatea de audit, domeniile auditate.
Participarea studenților instituției noastre la acest eveniment a sporit esențial nivelul de informare în domeniul exercitării controlului asupra modului de formare, administrare şi întrebuințare a resurselor financiare publice şi a patrimoniului public în Republica Moldova.