Vizita de lucru a reprezentanţilor Fundaţiei pentru Securitate Globală din Germania

Astăzi, 8 august 2023, Academia „Ştefan cel Mare” a fost gazda delegaţiei GS Foundation formată din patru experţi: Klaus Kandt, manager de proiect; Georg Fliege, senior leadership expert; Daniel Just, senior expert al Poliţiei de Frontieră şi Peter Schmidts, asistent de proiect.

Academia „Ştefan cel Mare” a fost reprezentată de: comisarul-şef Dinu Ostavciuc, rector al Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI; comisarul-şef Iurie Odagiu, prim-prorector pentru studii şi managemt al calităţii; comisarul-şef Nicolai Ranga, prorector pentru administrare şi gestionare proiecte şi inspectorul superior Corina Suvac, ofiţer principal al Secţiei relaţii externe a Direcţiei cooperare internaţională.

Scopul vizitei a constituit familiarizarea oaspeţilor cu activitatea instituţiei şi oportunităţile educaţionale, pe care aceasta le oferă în pregătirea funcţionarilor publici cu statut special pentru sistemul afacerilor interne al Republicii Moldova.

În timpul discuţiilor, s-a pus accentul pe dezvoltarea instituţională în special pe aspectul de infrastructură, care necesită investiţii semnificative în vederea asigurării instruirii de înaltă calitate în conformitate cu standardele europene.

De asemenea, în contextul statutului Republicii Moldova de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, oaspeţii s-au arătat interesaţi şi de perspectivele de consolidare instituţională pe domeniul educaţiei care vor spori ralierea Academiei  „Ştefan cel Mare” la rigorile europene.

Astfel, vizita experţilor a oferit oportunitatea identificării direcţiilor prioritare de colaborare şi a domeniilor de interes comun, inclusiv, în ceea ce priveşte schimbul de experienţă în vederea îmbunătăţirii formării poliţiştilor şi altor categorii de funcţionari publici cu statut special.