Tradiţie militară: luarea de rămas bun de la Drapelul de luptă de către ofiţerii care au trecut în rezervă

Astăzi, 28 decembrie 2016, pe platoul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI s-a desfăşurat o ceremonie, care în viitor va deveni o tradiţie militară frumoasă: luarea de rămas bun de la Drapelul de luptă de către ofiţerii care au trecut recent în rezervă.
În faţa efectivului de studenţi şi profesori, în prezenţa ministrului afacerilor interne, dlui general Alexandru Jizdan, a rectorului instituţiei, dlui colonel de poliţie Simion Carp, a colegilor şi invitaţilor, domnii colonei de poliţie Eduard Pui, Marian Gherman, Alexandru Pareniuc, Casiadi Oleg, Ghenadie Chiriţa, Iurie Odagiu şi locotenent-colonelul de poliţie Sergiu Colţa şi-au luat rămas bun de la Drapelul de luptă trecând în rezervă.
Atât ministrul afacerilor interne, cât şi rectorul Academiei „Ştefan cel Mare” au adus mulţumiri ofiţerilor trecuţi în rezervă pentru munca prodigioasă, depusă pe parcursul a mai mult de 25 ani de activitate, pentru zecile de manuale şi monografii publicate pe parcursul activităţii, care au servit la instruirea şi educarea mai multor generaţii de poliţişti.
Ministrul afacerilor interne şi-a exprimat speranţa că aceşti ofiţeri, toţi doctori în ştiinţe, profesori şi conferenţiari universitari nu vor părăsi instituţia, dar vor continua să instruiască şi să efectueze cercetări în domeniile de importanţă majoră pentru MAI, astfel, îşi vor depune în continuare eforturile la implementarea Strategiei de reformare a poliţiei.
Tinerii veterani au mulţumit ministrului pentru susţinerea continuă a instituţiei, pentru implicarea majoră prin acţiuni de finanţare şi dotare materială, pentru faptul că este alături de efectivul Academiei şi în misiuni de maximă importanţă pentru ţară.
Aceştia sunt pregătiţi pentru orice sacrificiu care-l va cere patria, rămânând în continuare devotaţi jurământului depus.
La finalul ceremoniei, studenţii au trecut cu pas de defilare, onorând oaspeţii instituţiei şi ofiţerii trecuţi în rezervă.