Sesiune de informare privind fenomenul consumului de droguri

În contextul promovării sănătății mintale dar și a modului sănătos de viață, la data de 29 noiembrie 2023, Departamentul de selectare și evaluare al Academiei „Ștefan cel Mare”, în colaborare cu Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”, au desfășurat o sesiune de informare.

Instruirea a avut drept scop prevenirea adicțiilor, informarea cu privire la riscurile ce pot apărea în urma consumului de droguri, prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală, în special HIV/SIDA, precum şi sensibilizarea şi responsabilizarea audienţilor referitor la consumul de droguri.

Subiecții sesiunii au fost studenții anului I de studiu ai Academiei. În cadrul sesiunii, pe lângă informația utilă transmisă de către reprezentanții Asociației, studenții au avut ocazia să discute de la egal la egal cu o persoană dependentă în trecut de consumul de droguri.

La finalul sesiunii tinerii au participat activ la runda întrebări/răspunsuri, fiecare primind şi material informativ cu tematica vizată.

Este prima sesiune de acest gen, însă organizatorii planifică şi alte întruniri, pentru ca mesajul pe care îl promovează, să fie diseminat studenţilor tuturor anilor de studii, de la formele de învăţământ.