Seminar de instruire în domeniul combaterii crimei organizate şi a infracţiunilor cibernetice desfăşurat de experţii din cadrul Academiei de Poliţie din or. Szczytno, Polonia

În perioada 26 februarie – 1 martie 2018 în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc seminarul de instruire în domeniul combaterii crimei organizate şi a infracţiunilor cibernetice, desfăşurat în cadrul Programului de cooperare poliţienească a Parteneriatului Estic al UE. Experţii implicaţi în acest proces sunt reprezentanţi ai Academiei de Poliţie din or. Szczytno, Polonia, iar în calitate de participanţi la seminar au fost atât unele cadre didactice, cât şi studenţii anilor absolvenţi ai Academiei „Ştefan cel Mare”.
Tematica seminarului a inclus o serie de subiecte, printre care: Poliţia poloneză în lupta cu criminalitatea cibernetică; tehnici moderne de relevare şi colectare a urmelor biologice de la locul comiterii infracţiunii; metode şi tehnici de combatere a criminalităţii organizate; fraude comise pe internet; procedee de obţinere a dovezilor electronice; cooperarea internaţională în domeniul combaterii infracţiunilor cibernetice; instrumente legale folosite în combaterea criminalităţii informatice şi a celei economice etc.
La finele seminarului, experţii polonezi au apreciat înalt implicarea profesorilor şi a studenţilor Academiei „Ştefan cel Mare” în lucrările teoretice şi practice ce s-au desfăşurat în cadrul seminarului, remarcând că aceştia dispun de cunoştinţe temeinice şi abilităţi necesare pentru a se implica în combaterea fenomenului infracţional abordat. De asemenea, organizatorii seminarului au înmânat certificate de participare celor care au fost instruiţi în cadrul acestui trening.