Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane

La data de 17 octombrie 2023, decanul Facultății, drept, administrație, ordine și securitate civilă a Academiei „Ștefan cel Mare”, Vitalie Ionașcu, a desfășurat o lecție publică cu genericul: „Mecanismul național de referire a victimelor traficului de ființe umane”. Instruirea a avut loc în contextul marcării „Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane” și a Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”.

La acest eveniment, ce se realizează la nivel național al 12-lea an consecutiv, au participat circa 40 de studenți ai Facultății drept, administrație, ordine și securitate publică (anul III de studii, specialitatea: 0400.1 Administrația publică).

Totodată, la lecţia publică au fost invitați şi reprezentanții Asociației Worldteach: Beniamin Lup, fondator WorldTeach, Alexandra Molodoi, director de program și Rodica Guţan, secretar.

WorldTeach este o asociație din România care furnizează servicii sociale primare și servicii sociale specializate pentru victimele traficului de ființe umane.

La data de 19 octombrie 2023, decanul Facultății, a mai desfășurat o lecție publică, la solicitarea Universității Pedagogice de stat „Ion Creangă”.

La evenimentul de instruire cu genericul „Traficul de ființe umane, forme moderne de recrutare și exploatare: analiza statistică și evaluarea impactului asupra comunității”, au participat circa 80 de persoane dintre care personal didactic și studenți de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și cea de Filologie și Istorie.