Promoţia 2016

La data de 05 iulie 2016, cu participarea ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, pe platoul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI s-a desfăşurat ceremonia de înmânare a diplomelor de licenţă absolvenţilor ciclului I, Facultatea „Drept” şi Facultatea securitate civilă şi ordine publică.
196 de absolvenţi au primit gradul de locotenent de poliţie şi de justiţie prin ordinele şefului Inspectoratului General de Poliţie, şefului Departamentului Poliţiei de Frontieră al MAI şi Şefului Departamentului Instituţii Penitenciare al MJ. Printre absolvenţi şi-au primit diplomele şi 31 de domnişoare care au absolvit cu succes Academia şi poartă cu mândrie epoleţii de locotenent.
Alături de absolvenţii care au primit epoleţi de locotenent pe platoul Academiei s-au aflat şi 67 absolvenţi ai Facultăţii „Drept”, studii contra plată..
În cadrul ceremoniei, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a înmânat diplome celor 8 eminenţi și a adresat mesajul de felicitare absolvenţilor Academiei: „Vă felicit cu succesul de astăzi, mulțumesc Rectorului și tuturor angajaților Academiei, pentru munca depusă în pregătirea promoției, iar proaspeților deținători ai diplomelor de licență le doresc ca acest document de studii să fie doar primul în șirul pe care ar putea să le obțină pe parcursul vieții. Vom depune tot efortul ca Academia ”Ștefan cel Mare” a MAI să devină o instituție de excelență, iar fiecare dintre voi, urmează să contribuiţi la creșterea încrederii populației în poliție și la creșterea nivelului calității serviciilor acordate de MAI populației.”
Cu acest prilej aduc mulţumiri tuturor celor care acordă asistenţa necesară instituţiei noastre, în primul rând conducerii actuale a MAI, corpului didactic al Academiei, care promovează atât însuşirea cunoştinţelor de specialitate, cît şi sentimentul profund al dragostei faţă de ţară şi valorile noastre naţionale, veteranilor care au luptat pentru independenţa şi integritatea teritorială a ţării şi continuă să transmită experienţa lor tinerilor ofiţeri şi, nu în ultimul rând, părinţilor care ne încredinţează copiii lor, acordând tot sprijinul în formarea acestora ca adevăraţi ofiţeri ai ţării. Vă mulţumesc domnilor absolvenţi pentru orele muncite la menţinerea ordinii publice alături de subdiviziunile MAI şi pentru faptul că, în clipe de maximă tensiune, aţi manifestat curaj disciplină şi corectitudine. Astăzi, odată cu numirile în funcţii de ofiţeri, am ferma convingere că veți aplica primordial cunoştinţele acumulate spre asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului, slujitori ai căruia aţi ales să fiţi, acţionând în spiritul legii şi statului de drept, a menţionat rectorul Academiei, Simion Carp.
Academia„Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, fondată la 1 septembrie 1990, este un centru de instruire, ştiinţific şi cultural, cu bogate tradiţii şi cu un adevărat spirit universitar; o instituţie modernă, care în 25 de ani de activitate, a dobândit, prin perseverenţă şi rigurozitate, un renume în plan naţional şi internaţional. Instituţia îşi îndeplineşte cu succes obiectivele sale în domeniul instruirii şi pregătirii cadrelor pentru organele de drept din Republica Moldova