Proiectul ACADEMIA „JUNIOR CLUB” în desfășurare

La data de 12 mai curent, Academia „Ștefan cel Mare” a găzduit primii participanți ai Proiectului Academia „Junior Club”, delegați din cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău, care își fac studiile în clasa a III-a.

Punctul de pornire al micuților ingenioși pe itinerarul de vizită a fost biroul rectorului Academiei „Ștefan cel Mare”, dlui Dinu Ostavciuc.

Comisarul-șef a salutat copiii și i-a felicitat cu ocazia demarării instruirii în cadrul Cursului integrat de dezvoltare personală și cognitiv-aplicativă „Itinerarul siguranței”.

Cursul de referință include un șir de tematici aferente specificului de activitate a instituțiilor din cadrul sistemului MAI, dar care abordează subiecte de importanță socială, având scopul de a transmite elevilor o bază consistentă de cunoștințe, informații și aptitudini menite să asigure creșterea tinerei generații într-un mediu protejat. De această dată unitățile structurale, precum și partenerii implicați în proiect au desfășurat instruiri cu copiii pe două domenii.

„Protecția bunurilor personale”,care a inclus:

  • Informații utile în scopul prevenirii cazurilor de victimizare. Asigurarea securității bunurilor personale;
  • Recomandări privind prevenirea sustragerilor de bunuri personale;
  • Simulări și exerciții privind identificarea urmelor de sustragere a bunurilor personale.

„Aspecte cu privire la intervenția polițienească”,care a inclus:

  • Expoziție de armament;
  • Instructaj cu privire la regulile de mânuire a armei de foc;
  • Tir electronic;
  • Elemente de autoapărare;
  • Elemente de imobilizare a adversarului;
  • Exerciții cu utilizarea mijloacelor speciale.

Copiii au rămas foarte entuziasmați de activitățile desfășurate în cadrul Academiei primind, totodată, și un certificat pentru participare activă în calitate de cursant al primei grupe instruite în cadrul Cursului de dezvoltare personală și cognitiv-aplicativă „ITINERARUL SIGURANȚEI”.

Proiectul Academia „Junior Club”, susținut de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, se va pilota până la demararea vacanței de vară, cu reluarea acestuia odată cu începerea noului an școlar.

Colectivul instituției aduce mulțumiri partenerilor de proiect în persoana inspectorului superior Russu Carolina, ofițer principal al Direcției Prevenire a Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP al MAI.