Program nou de formare profesională inițială a subofițerilor din cadrul MAI

Serviciile de calitate pot fi prestate societății doar de către angajați ai Ministerului Afacerilor Interne bine instruiți, care trebuie să cunoască, să respecte și să aplice corect legile Republicii Moldova, să fie integri, să știe să comunice eficient și să soluționeze profesionist situațiile de serviciu cu care se confruntă, să posede o pregătire fizică și tactică corespunzătoare, care indiferent de circumstanțe, să apere drepturile și libertățile cetățenilor, să fie gata oricând să intervină și să ofere ajutor persoanelor aflate în situații de risc.

Începând cu data de 03.05.2022, în cadrul Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii al Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI a fost lansat un nou Program de formare profesională inițială a subofițerilor debutanți din cadrul MAI.

Scopul Programului nou de instruire este de a uniformiza pregătirea inițială a subofițerilor din cadrul MAI, axat pe formarea de competențe generale și speciale, care să asigure o formare profesională calitativă, bazată pe necesitățile cetăților.

Conform acestui Program vor fi instruiți subofițerii polițiști, polițiști de frontieră, carabinieri, salvatori și pompieri angajați în cadrul subdiviziunilor MAI.

În prezent au început instruirea inițială 115 subofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General de Carabinieri și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.