Participarea în cadrul proiectului „Femei – lidere de astăzi. Pacea de mâine”

În perioada 6-8 octombrie 2023, asistentul universitar al Catedrei drept privat, Evghenia Gugulan, a fost delegată la programul de formare de leadership în cadrul proiectului „Femei – lidere de astăzi. Pacea de mâine”. Evenimentul a reunit circa 25 de participante din Ucraina și Moldova.

Instruirea a fost realizată de personalităţi cu renume și experiență bogată în domeniu: formatoarea leadership feminin, Eugenia Iurco şi business-trainer, psiholog, Angela Nicolaou.

Obiectivele generale ale cursului de leadership s-au focusat pe:

  • creșterea nivelului de cunoaștere și înțelegere a elementelor și valorilor  de liderism feminin și dezvoltarea unor modele funcționale, creative și transformative de leadership bazate pe aceste principii;
  • dezvoltarea capacității și competențelor de liderism în viața personală și profesională, precum și învățarea rezilienței în condiții de criză și stres, în vederea facilitării, dezvoltării și realizării de proiecte comunitare eficiente;
  • promovarea cunoașterii reciproce și facilitarea stabilirii de legături, crearea grupurilor de inițiativă și a rețelei de femei lideri la nivel local pentru a aborda probleme și proiecte comunitare.