Participarea angajaţilor la Conferința internațională „Safety and Well-being in Law Enforcement System”

În perioada 24-27.08.2022 echipa de psihologi din cadrul Departamentului de selectare și evaluare al Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI au participat în cadrul Conferinței internaționale „Safety and Well-being in Law Enforcement System” finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene,care a avut loc în Cluj-Napoca, jud. Cluj, România.

Evenimentul a fost găzduit de Asociația de Psihologie Aplicată în Domeniul Securității Naționale din România.

În cadrul Conferinței au participat nume notorii din domeniul psihologiei române.

„Părintele” psihologiei române domnul Mircea Miclea, profesor universitar, doctor, autor al numeroaselor cărți în domeniul psihologiei, fondator al numeroaselor platforme soft în ceea ce privește psihodiagnosticul, , a venit cu o abordare pluridisciplinară asupra percepției oamenilor, inclusiv din sistemul de forțe.

Totodată, psihologii Asociației de Psihologie Aplicată în Domeniul Securității Naționale ai Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale din România, dr. Darius Turc și dr. Gheorghe Perțea, au prezentat soluții moderne în asistența psihologică a personalului din domeniul ordinei și siguranței publice.

Cu cuvânt de salut și de încurajare au venit comisarul-șef dr. Liviu-Gabriel Dumitru, Directorul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca și comisarul-șef Mircea-Ion Rusu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean din Cluj.

La finalul evenimentului, în semn de recunoștință pentru contribuția la consolidarea capacității, prin Ordinul Rectorului Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, organizatorii Conferinței au fost menționați cu Medalia „Pentru Cooperare”.