Omagiu şi recunoştinţă reputatului sportiv Valentin Guţu

La data de 14 septembrie 2022, reputatul sportiv Valentin Guţu, ar fi împlinit 80 de ani.

Domnia sa a fost un sportiv valoros care şi-a dedicat întreaga viaţă sportului de performanţă contribuind, în mod determinat, la promovarea sportului autohton, dezvoltarea culturi fizice, pregătirea sportivilor de talie naţională şi internaţională, perfecţionarea cadrelor de antrenori, arbitri şi instructori obşteşti pentru MAI, precum şi la formarea profesională a multor generaţii de poliţişti.

An de an colectivul Catedrei pregătire fizică şi autoapărare, alături de colegii şi prietenii regretatului Valentin Guţu, se adună la mormântul legendarului sportiv şi, totodată, depun flori la Placa comemorativă instalată pe strada care-i poartă numele.

Valentin Guţu (cavaler al ordinului „Ştefan cel Mare”) a fost cel care a pus temelia instruirii fizice şi de luptă din cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI şi a condus catedra respectivă din ianuarie 1993 până în septembrie 1998. Fiind premiant la sambo în multiple turnee internaţionale, campionate şi spartachiade din cadrul URSS, ulterior a deţinut calitatea de vicepreşedinte al Comitetului Naţional Olimpic din Moldova, precum şi preşedinte al Federaţiei Naţionale de Judo.