O şedinţă de suflet care a reunit mai multe evenimente

La 22 august curent, în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc o şedinţă festivă care a reunit mai multe evenimente, în preajma cărora se află societatea noastră şi Statul Republica Moldova.
A devenit o tradiţie frumoasă de a-i petrece în primul an şcolar pe copiii angajaţilor instituţiei. Anul 2017 este al unsprezecelea an consecutiv, în care conducerea şi colectivul Academiei „Ştefan cel Mare” încurajează copiii înscrişi în clasa I, prin sfaturi utile, poveţe şi cadouri, cu tot necesarul pentru un început reuşit. Viitorii elevi şi-au relatat aspiraţiile, confirmând gătinţa de a începe studiile precum şi ferma convingere de a deveni în viitor angajaţi ai poliţiei.
Totodată, în scopul promovării interferenţei generaţiilor şi cu prilejul sărbătorii naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova”, la festivitate au fost invitaţi pensionari şi veterani ai instituţiei care au luptat în războiul din primăvara-vara anului 1992. Fiecare combatant a exprimat cuvinte de îmbărbătare şi a înmânat micuţilor câte o diplomă şi un set de rechizite şcolare.
Rectorul Academiei „Ştefan cel Mare”, comisar-şef Simion Carp a vorbit despre importanţa unor asemenea întruniri. În acest context dumnealui a felicitat cei 18 copii cu primul pas făcut spre lumea cunoştinţelor, a menţionat veteranii cu premii băneşti şi cadouri speciale pentru aportul incomensurabil adus pe altarul independenţei statului nostru şi a exprimat urări de bine colectivului instituţiei cu prilejul sărbătorii naţionale „Limba Noastră”, precum şi cu aniversarea a 27 ani de la înfiinţarea Academiei „Ştefan cel Mare”.