MAI buni pentru dreptate şi integritate

În vederea executării ordinului MAI nr.254 din 16 iunie 2021 astăzi, 6 iulie, Academia „Ştefan cel Mare” a fost gazda vizitei celor 31 de participanţi (copii cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani) ai proiectului „MAI buni pentru dreptate şi integritate” iniţiat de Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI.

Pe lângă lecţia online desfăşurată la 02.07.2021 cu genericul „Determinarea priorităţilor în formarea profesională în cadrul studiilor superioare” care a inclus prezentarea succintă a Academiei „Ştefan cel Mare”, astăzi tinerelor le-a fost descoperit şi istoricul instituţiei prin vizitarea Centrului de cultură spirituală şi educaţie militaro-patriotică. Totodată, participanţii au avut parte de o expoziţie de armament, dar şi o instruire cu genericul „Arma de foc. Măsuri de siguranţă. Mânuire” organizată şi desfăşurată de Catedra instruire militară şi intervenţii profesionale.

Întâlnirea cu tânăra generaţie a purtat un format interactiv. Copiii au primit răspunsuri referitoare la admitere şi condiţiile de participare la concurs, carieră şi creştere profesională şi, totodată, au apreciat „terciul ostăşesc” din cantina studenţească.