Jurământul Solemn depus de către studenţii debutanţi ai Academiei „Ştefan cel Mare”

Mari emoţii, multă bucurie şi acordurile fanfarei pe platoul Academiei „Ştefan cel Mare” – într-o astfel de atmosferă, la 13 septembrie 2019 s-a desfăşurat solemnitatea de depunere a Jurământului Poliţistului de către proaspeţii studenţi înmatriculaţi recent în cadrul instituţiei. 114 viitori apărători ai societăţii şi ordinii de drept, au rostit solemn textul Jurământului în faţa Drapelului de Luptă al Academiei „Ştefan cel Mare”.
La eveniment au fost prezenţi:
– dl Andrei Năstase, Viceprim-ministru, ministru al afacerilor interne;
– şefi de arme şi subdiviziuni ale MAI;
– corpul administrativ şi profesoral-didactic al instituţiei;
– veterani, părinţi, prieteni şi alţi oaspeţi de onoare.
Ministrul a salutat dorinţa tinerilor care au ales să devină poliţişti: „Ați ales o carieră dificilă, dar care am convingerea că vă va oferi satisfacții pe care alte profesii nu le pot furniza. Permiteți-mi să vă amintesc de un verset din Evanghelia după Matei: „Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”. Voi sunteți viitorii făcători de pace în țara noastră, cei care vor veghea ca oamenii să își poată duce viața liniștiți, în deplină siguranță. Voi sunteți noua generație de polițiști care va acționa întotdeauna ferm pentru apărarea legii, dar care va avea întotdeauna o vorbă bună și un zâmbet de oferit oamenilor corecți și cinstiți!”.
29 ani la rând Academia „Ştefan cel Mare” reuşeşte să rămână ţinta de bază a tinerilor pasionaţi de ocrotirea normelor de drept, din întreaga ţară.
„Domnilor studenţi! Sunteţi sânge nou menit să aducă oxigen în sistemul organelor de interne, generaţia pe care întreaga societate pune miză întru realizarea victoriei în lupta cu criminalitatea.”, a punctat rectorul interimar al instituţiei.
Academia „Ştefan cel Mare” este o instituţie de învăţământ superior care pregăteşte cadre calificate pentru toate structurile Ministerului de interne, precum şi alte instituţii de aplicare a legii, la diferite forme de învăţământ, desfăşurând totodată, perfecţionarea, pregătirea iniţială şi managerială a personalului din sursă internă şi cea externă.