În cadrul antrenamentelor moldo-poloneze ale poliției, capitala este survolată de elicopterul Black Hawk

Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE) 2023 vă informează că zilele acestea se desfășoară exerciții de antrenament ale polițiștilor BPDS ”Fulger” a poliției naționale, în comun cu poliția din Polonia. În cadrul antrenamentelor, elicopterul Black Hawk al trupelor de intervenție poloneze, va survola capitala și împrejurimile acesteia.

Amintim că acțiunile se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni, având drept scop schimbul de experiență și preluarea bunelor practici pe linie de securitate, în contextul Summit-ului CPE care va avea loc în Republica Moldova.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate;Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor. GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale.