Deschiderea oficială a cabinetului lingvistic şi laboratorului criminalistic.

Deschiderea oficială a cabinetului lingvistic şi laboratorului criminalistic.

 

La data 20 iunie 2012 în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” au fost date în exploatare cabinetul lingofonic şi laboratorul criminalistic, eveniment la care a participat ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. dl William Moser, deputatul în Parlamentul RM dl Ion Butmalai, şeful adjunct al Departamentului Poliţie a Ministerului Afacerilor Interne, colonelul de poliţie dl Ion Bodrug şi alţi oaspeţi. Proiectele de renovare şi dotare a acestor cabinete au fost realizate cu suportul financiar, acordat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin intermediul ambasadei SUA în Republica Moldova, cu un cost estimativ în mărime de 60 de mii de dolari. În cadrul vizitei, oaspeţii s-au familiarizat cu amenajarea acestor săli de studiu şi cu procesul de aplicare a celor mai moderne practici de instruire, de care au posibilitatea să beneficieze studenţii şi angajaţii MAI.

 

Rectorul instituţiei dl Simion Carp a mulţumit pentru sprijinul acordat de către Statele Unite ale Americii şi a menţionat că acesta va consolida capacităţile de instruire în domeniul criminalistic şi de aprofundare a limbilor străine, necesare pentru pregătirea specialiştilor de înaltă calificare.

 

Domnul Ambasador E.S. William Moser a dat asigurări că va susţine şi pe viitor iniţiativele Academiei „Ştefan cel Mare”, care vor consolida baza materială şi vor îmbunătăţi procesul de instruire a studenţilor.