Depunerea Jurământului Solemn la Academia „Ștefan cel Mare”

Astăzi, 29 octombrie 2020, în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a avut loc ceremonia de depunere a Jurământului Solemn de către studenţii anului I ai Facultății Drept, Ordine Publică şi Securitate Civilă.
Rectorul instituției, domnul Dinu Ostavciuc a deschis evenimentul adresându-se celor 115 viitori apărători ai ordinii de drept: „Stimați studenți, aveți o mare șansă să deveniți pe parcursul carierei, parte a procesului de consolidare instituțională a statului de drept. Însă, la această etapă trebuie, să vă focusați asupra îmbogățirii bagajului teoretic și dezvoltării aptitudinilor practice”.
Evenimentul a fost amplificat de prezența ministrului afacerilor interne, domnul Pavel Voicu, care de fiecare dată împărtășește, împreună cu colectivul Academiei, clipele de o deosebită satisfacție sufletească. „Jurământul de astăzi este primul pas făcut în viitoarea voastră carieră. Să cizelați cunoștințele și măiestria profesională în fiecare zi, iar peste 4 ani, exact în aceeași componență să primiți cu mândrie epoleții bine meritați și să pășiți cu demnitate pe tărâmul profesional. Corectitudinea, implicarea și devotamentul sunt cele trei calități de care să nu uitați niciodată”.
Festivitatea a fost desfășurată în strictă conformitate cu recomandările CNESP, fără prezența rudelor și oaspeților invitați din partea instituției.