Depunerea Jurământului Militar

În perioada 19-21 aprilie 2021, membrii catedrei Instruire militară şi intervenţii profesionale a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI au organizat, în conformitate cu măsurile stabilite de CNESP pentru evitarea răspândirii Covid-19, festivitatea de depunere a Jurământului Militar. Studenţii care au urmat cursul de instruire la catedra militară potrivit Regulamentului cu privire la organizarea procesului de instruire la catedrele militare din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat, aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.587/2003, au depus jurământul.
Totodată, conform programului de pregătire a militarilor în rezervă la catedrele militare din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat, studenţii au efectuat trageri din armamentul de infanterie pistol-mitralieră, cal. 7,62 mm.
Cei 81 de studenţi cu emoţii şi mult entuziasm au rostit cuvinte sacre ale jurământului militar, au intonat Imnul Republicii Moldova şi au prezentat onorul în faţa conducerii Academiei.
La ceremonie au participat Eugeniu Şevciuc, prorector pentru administrare şi gestionare proiecte; Valeriu Şargarovschi, şef direcţie management operational, care, la rândul lor, le-au transmis un mesaj de felicitare studenţilor militari şi i-au îndemnat să-şi asume conştient responsabilitatea de a servi Patria cu devotament.