Delegaţia estoniană în vizită la Academia „Ştefan cel Mare”

La 29 iunie 2023, Academia „Ștefan cel Mare” a fost vizitată de reprezentanții Organizației pentru Dezvoltare, Securitate și Susținere din Estonia.

În cadrul şedinţei de lucru delegația estoniană a prezentat spre consultare un proiect elaborat ce va contribui la dezvoltarea Ministerului Afacerilor Interne prin modernizarea bazei de cunoştinţe şi prin sprijinul acordat în vederea implementării bunelor practici de guvernare democratică în siguranţă publică. Proiectul are ca bază următoarele obiective: consolidarea competențelor personalului autorităților de securitate internă; creșterea calității controlului la frontiera de stat; îmbunătățirea conceptului de activitate polițienească bazată pe comunitate.

În contextul obținerii de către Republica Moldova a statutului de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană oaspeții s-au arătat interesați de planurile de dezvoltare instituţională pe segmentul educaţional, precum şi de cele legate de infrastructură, care vor contribui la facilitarea alinierii Academiei „Ştefan cel Mare” la standardele europene.

Această vizită de lucru și schimbul de idei deschid perspective noi în dezvoltarea cooperării dintre Organizația pentru Dezvoltare, Securitate și Susținere și MAI, contribuind la îmbunătățirea capacităților și eficienței ale acestui sector vital pentru securitatea internă a țării noastre.