Cursul „Prevenirea și cercetarea infracțiunilor informatice și a celor conexe”

În perioada 28-30 august 2023 în cadrul Departamentului „Formare continuă” al Direcției „CIPAL” a Academiei „Ștefan cel Mare” s-a desfășurat cursul „Prevenirea și cercetarea infracțiunilor informatice și a celor conexe”, destinat angajaților din cadrul subdiviziunilor IGP al MAI.

Instruirea vine cu o abordare contemporană a problemelor din domeniu, axată pe dezvoltarea abilităţilor de prevenire a infracțiunilor și administrare  corectă a probelor în cursul investigațiilor. În cadrul procesului de instruire s-a pus accent atât pe aspectele legislative, cât și pe cele cu caracter tehnic, fiind desfășurate lecții practice ce favorizează înțelegerea metodelor și a modului de cercetare a criminalității informatice.

Procesul de instruire a fost asigurat de către formatorii instituției, cât şi de către formatori invitaţi, practicieni cu experiență din cadrul entităților din subordinea MAI.

Competențele şi abilitățile profesionale formate pe parcursul instruirii de către cei 20 de polițiști, au fost confirmate prin certificatul de absolvire.