Curs de instruire privind “Tactica audierii” şi “Integritatea profesională”

În perioada 10-12 octombrie 2022, în cadrul Departamentului formare continuă al Direcției „CIPAL” a Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, s-a desfăşurat cursul de formare continuă ,,Tactica audierii,” destinat angajaților din cadrul subdiviziunilor de securitate și ordine publică ale IGP al MAI.

Cursul a inclus instruirea subofițerilor de poliție în domeniul de referinţă, în scopul formării cunoștințelor, deprinderilor, abilităților și aptitudinilor necesare pentru efectuarea, conform legii, a tacticii audierii – activitate indispensabilă exercitării atribuțiilor de serviciu.

Totodată, în perioada 10-13 octombrie 2022, pentru aceeaşi categorie de cursanţi s-a desfășurat cursul „Integritatea profesională”.

Cursul a cuprins instruirea polițiștilor în domeniul integrității, manifestărilor de corupție, influenței necorespunzătoare, protecției informațiilor atribuite la secretul de stat, interdicțiilor şi incompatibilităților funcționarului public cu statut special, precum şi în domeniul respectării disciplinei de serviciu, eticii și deontologiei profesionale.

Competențele şi abilitățile profesionale formate pe parcursul instruirii de către cei 44 polițiști, au fost confirmate prin certificatul de absolvire.

Conducerea Direcției a adresat mesajul de felicitare, în numele instituției, îndrumându-i să demonstreze zi de zi devotament şi responsabilitate.