Curs de instruire „Comunicarea în activitatea profesională”

În vederea consolidării calității interacțiunilor dintre poliție, comunitate și media, polițiștii din diverse structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au participat la un program intensiv de instruire în domeniul comunicării și gestionării situațiilor de criză.

Astfel, în perioada 21-25 august 2023, în cadrul Departamentului formare continuă al Direcției ,,CIPAL” a Academiei ,,Ștefan cel Mare”, s-a desfășurat cursul de instruire ,,Comunicarea în activitatea profesională” destinat celor 21 de angajați din subdiviziunile de securitate și ordine publică ale IGP, IGC, IGPF al MAI.

Obiectivul imperativ al acestui program de instruire a fost îmbunătățirea abilităților de comunicare ale polițiștilor, astfel încât aceștia să poată interacționa cu eficiență și empatie atât cu cetățenii, cât și cu mass-media. De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită modului de gestionare a situațiilor de criză, pentru a asigura o reacție rapidă și bine coordonată în fața provocărilor imprevizibile.

Prin intermediul sesiunilor interactive și studiului de cazuri reale, participanții au învățat să transmită informații complexe într-un mod clar și concis, adaptându-se la nevoile și cerințele diferitor audiențe. De asemenea, cursanții au învățat să gestioneze dialogurile tensionate și să răspundă calm și profesional în situațiile de presiune.

Un alt aspect esențial abordat în cadrul programului a fost comunicarea cu persoanele agresive și provocatorii. Formabilii au fost instruiți să-și păstreze calmul în asemenea situații și să abordeze astfel de interacțiuni cu răbdare și înțelegere, menținându-și totodată integritatea și manifestând respect.

În urma formării respective cursanţii au dobândit un spectru larg de abilități, care le va permite să-și desfășoare activitatea cu mai multă încredere și competență. Grație deprinderilor formate, aceștia vor putea comunica mai eficient și vor putea gestiona cu mai multă siguranță situațiile dificile ivite în ulterioara activitate profesională.