Curs de formare a formatorilor în domeniul Socializării Juridice a tineretului

În perioada 4-28 iulie 2023, Direcția „CIPAL” a Academiei „Ştefan cel Mare” a organizat cursurile de formare a echipelor comune de predare a disciplinei opționale „Educație pentru socializarea juridică” destinată claselor a VIII-a și a XI-a.

Instruirea s-a desfășurat în temeiul Memorandumului de înțelegere dintre Academia „Ștefan cel Mare”, Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul General al Poliției și PH International, cu privire la implementarea Programului de Socializare Juridică în școlile din Republica Moldova.

În cadrul  sesiunilor de instruire formatorii Academiei „Ștefan cel Mare” și ai Ministerul Educației și Cercetării au utilizat metode participative de predare, astfel asigurând formarea calitativă a angajaților poliției implicați în implementarea curriculelor pe domeniul de socializare juridică. Totodată, în procesul de formare au fost implicate şi echipele comune care, în perioada anilor 2021-2023 au predat disciplina opțională „Educație pentru socializarea juridică” în diferite instituţii de învăţământ general.

La programul de formare au participat 30 de angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției și 35 de cadre didactice din 20 raioane ale țării.

Începând cu 01.09.2023 disciplina opțională „Educație pentru socializarea juridică” va fi predată în 200 de clase de a VIII-a și a XI-a (145 de școli din 30 de regiuni ale țării). 

Programul de Socializare Juridică în școlile din Republica Moldova este finanțat de Departamentul de Stat al SUA prin intermediul Biroului Afacerilor Internaționale în domeniul Combaterii Drogurilor și Aplicării Legii.