Consemnarea zilei Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe, purtător de biruinţe

În ziua de 6 mai toţi creştinii ortodocşi îl cinstesc pe Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe, purtător de biruinţe. În preajma acestei sărbători creştine în Capela Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, care îi poartă numele, a fost onorat acest sfînt martir.
Evenimentul, la care au participat conducerea Academiei, cadrul profesoral-didactic şi studenţii instituţiei, s-a început cu o rugăciune oficiată de preotul-paroh Octavian Moşin.
Protoiereul s-a rugat pentru efectivul instituţiei pe care l-a blagoslovit şi a adus cuvîntul lui Dumnezeu tinerei generaţii. Totodată, a vorbit despre sfinţii martiri care s-au sacrificat pentru credinţa creştină, mai cu seamă despre Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe şi patronul spiritual al instituţiei Ştefan cel Mare şi Sfînt, fiind evidenţiat rolul sfinţilor în credinţa creştin-ortodoxă.
Totodată capelanul instituţiei, protoiereul Octavian Moşin a venit în faţa celor prezenţi cu o predică povăţuitoare. În calitatea sa de Preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, Preacucernicul Părinte a adus mulţumiri efectivului Academiei „Ştefan cel Mare” pentru implicare activă în acte de voluntariat desfăşurate în diverse locaşe sfinte din republică şi pentru reabilitarea monumentelor istorico-culturale. În acest context Părintele Octavian a decernat Diplome de recunoştinţă, de care s-au învrednicit 36 de studenţi ai instituţiei.
Pe lîngă un şir de edificii de cult şi bunuri culturale protejate de stat, Academia „Ştefan cel Mare” permanent desfăşoară activităţi de voluntariat şi de caritate în cadrul diferitor entităţi publice şi organizaţii nonguvernamentale. Doar pe parcursul anului 2018 instituţia a fost implicată în peste 40 de activităţi de acest gen.