Campania voluntară de donare a sângelui

În scopul dezvoltării spiritului civic, consolidării avântului de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate, promovării sentimentului de apartenență și identitate, la data de 25 mai 2023, 19 studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” s-au alăturat Campaniei voluntare de donare a sângelui, cu genericul „Tradiția continuă. Suntem solidari. Donează sânge. Dăruiește viață”.

Inițiativa aparține Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI, și derivă în contextul marcării Zilei Polițistului de Frontieră European.

Conform demersului IGPF din 22 mai 2023, solicitarea a fost adresată studenților anului absolvent cu specialitatea „Securitatea frontierei” care, în același context, au avut și o întrevedere cu conducerea IGPF.

Acțiunea se înscrie în șirul activităților destinate inserției profesionale a absolvenților Academiei, precum și celor de încurajare a coeziunii și incluziunii în câmpul muncii.

Imagini preluate de pe pagina oficială a IGPF al MAI: https://www.border.gov.md/pastram-traditia-de-ziua-politistului-de-frontiera-european-misiune-caritabila

https://www.moldpres.md/news/2023/05/31/23004382