Campania de binefacere „Oferă din suflet!”

Perioada sfintelor sărbători ale Anului Nou este una dintre cele mai speciale în calendarul evenimentelor. Ea aduce linişte sufletească, toleranţă, și un atașament mai special faţă de nevoile celor din jur. Este o perioadă în care toți copiii așteaptă clipele de mister și miraculoasele cadouri. Cu părere de rău, și în ziua de azi, printre noi trăiesc copii lipsiți de copilărie, de misterul sărbătorilor de iarnă, iar cel mai mare cadou e să nu îndure frig și foame.

Cu această ocazie, în luna decembrie 2023, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, lansat Campania de binefacere „Oferă din suflet!”, prin care a chemat toți doritorii din cadrul instituției să se alăture nobilului demers civic, de a contribui, în măsura posibilităților, la colectarea bunurilor materiale pentru copiii defavorizați și familiile lor, pentru ca mireasma Sărbătorilor de iarnă să ajungă și în locurile „uitate” de Moș Crăciun.

Astfel, pe parcursul campaniei au fost adunate diferite bunuri: jucării și cărți; îmbrăcăminte (indiferent de vârsta și genul copilului); produse alimentare nealterabile, cu termen de valabilitate neexpirat (inclusiv dulciuri); rechizite școlare; produse de igienă personală; alte cadouri, precum și mijloace financiare.

O parte din bunuri oferite de către angajații instituției au fost donate în cadrul Campaniilor caritabile de nivel național „Biblioteca de sub brad” și „La drum cu Moș Crăciun!”, iar mijloacele financiare și produsele alimentare au fost repartizate unor categorii de angajați cu diferite vulnerabilități din cadrul Academiei, dar și din cadrul altor subdiviziuni ale MAI.

În pragul sărbătorii Nașterea Domnului, zeci de copii din Centrele Comunitare ale Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului au beneficiat de mai multe daruri adunate în cadrul campaniei „Oferă din suflet!”, prin intermediul capelanului Academiei „Ștefan cel Mare”, protoiereul Octavian Moșin.

Totodată, la acțiunea de binefacere au aderat și studenții instituției, care au luat decizia generoasă de a oferi personal, rația sa alimentară, primită pentru o săptămână de studii, oamenilor nevoiași din localitățile de baștină. Astfel, darurile studenților au ajuns la sute de familii defavorizate în toate raioanele Republicii Moldova.

Având ocazia potrivită, conducerea Academiei „Ștefan cel Mare” aduce sincere mulțumiri și exprimă recunoștință tuturor colegilor, care s-au implicat în organizarea, desfășurarea și realizarea Campaniei instituționale de binefacere „Oferă din suflet!”.