A trecut în neființă colegul nostru Iurie Prohnițchi

Colectivul Academiei „Ștefan cel Mare”, cu mult regret, consemnează trecerea în neființă a colegului Iurie Prohniţchi, ex-angajat al instituției, comisar principal în rezervă. Joi, la data de 29 iunie, Iurie a pierdut lupta cu o boală incurabilă.

După absolvirea Academiei Naționale de Poliție „Ştefan cel Mare”, domnia sa a dedicat o bună parte din viață activității în cadrul sistemului afacerilor interne, deținând funcții de diferit nivel în cadrul MAI.

         Din august 2007 a fost numit în calitate șef al anului de studii al Comandamentului Statului Major al Academiei „Ştefan cel Mare”, dând dovadă de disciplină, profesionalism și de un înalt spirit de inițiativă și competență. Mereu a depus eforturi şi perseverenţă în realizarea atribuţiilor funcţionale de serviciu conform domeniului de competenţă. Pe parcursul a 10 ani, a educat mai multe generații de apărători ai ordinei de drept, care astăzi ocupă funcții cheie în toate subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.

A fost o personalitate cu o înaltă educaţie civică, morală, cultură şi modestie omenească, a fost un student exemplar, un coleg de serviciu de încredere, un angajat devotat, un familist fidel şi un tată corect.

Fiind profund marcaţi de pierderea colegului și prietenului Iurie Prohnițchi, întregul colectiv al instituţiei exprimă condoleanţe familiei îndurerate, rudelor şi prietenilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Luarea de rămas bun va fi organizată începând cu data de 30 iunie (vineri), orele 18:00, până pe 1 iulie (sâmbătă), ora 12.00, la adresa: mun. Chișinău, or. Codru, str. Codru 5.

Petrecerea în ultimul său drum va avea loc sâmbătă, 1 iulie, începând cu orele 12.00 la Cimitirul Central din Chișinău (Cimitirul Armenesc).

Sunt invitați toți colegii de serviciu și discipolii regretatului.